Rizoto z mořských plodů

Rizoto z mořských plodů
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Tento italský recept s mušlemi, krevetami a kalamáry si ihned zamilujete.  

Ingredience

  • 440 g rýže arboio
  • 500 g slávek
  • 500 g krevet
  • 200 g kalamárových kroužků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 1250 ml rybího vývaru
  • 200 ml rajčatového protlaku
  • 40 g másla
  • 2 PL olivového oleje
  • šafrán
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Do středně velké pánve nalijte víno a přiveďte ho k varu.
  2. Přidejte omyté slávky a za občasného míchání vařte přibližně 3 minuty, než se všechny skořápky otevřou.
  3. Následně slávky vyjměte z pánve a odstraňte z nich skořápky. Slávky, které se neotevřely, nepoužívejte.
  4. Do zbylé směsi v pánvi přidejte rybí vývar, trošku šafránu a vše přiveďte k varu.
  5. Na jiné pánvi rozpusťte 30 gramů másla a jednu lžíci olivového oleje.
  6. Přidejte oloupané krevety a 2-3 minuty povařte.
  7. Poté krevety z pánve odstraňte.
  8. Vložte do pánve kalamáry a vařte opět přibližně 3 minuty, dokud nebudou průhledné.
  9. Krevety vyjměte z pánve.
  10. Do pánve přidejte zbývající máslo a olej a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
  11. Přidejte prolisovaný česnek a rýži.
  12. Restujte 2-3 minuty.
  13. Následně přidejte naběračku horkého vývaru a míchejte, dokud se nevstřebá.
  14. Následně takto vývar postupně po jedné naběračce přidávejte do pánve, dokud nebude rýže uvařená, tedy přibližně 20 minut.
  15. Přimíchejte veškeré mořské plody, rajčatový protlak a nakrájenou petrželku a povařte ještě přibližně 2 minuty.
  16. Ochutnejte, případně přidejte sůl a pepř.

Takto připravené mořské plody s rýží podávejte posypané čerstvou petrželkou.

Pokrm z rýže a darů moře
zdroj: taste.com.au

Těstoviny dlouhodobě patří mezi nejčastěji vařená jídla. Vyzkoušejte naši pestrou variantu omáček na špagety!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.