Rizoto z pohanky a červené řepy

Rizoto z pohanky a červené řepy
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Rubínově červené rizoto z červené řepy a jemným sýrem ricotta, který nenechá vaše chuťové pohárky bez chuti. Vyzkoušejte!

Ingredience

  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 3 – 4 vařené řepy, oloupané, nakrájené na kostičky
  • 1 menší cibule
  • 3 – 4 stroužky česneku, jeden lisovaný
  • 1 menší červená cibule, oloupaná, nakrájená na kostičky
  • 75 ml červeného nebo bílého vína
  • 1/4 lžičky kmínu
  • 1 snítka čerstvého tymiánu nebo 1/4 lžičky sušeného tymiánu
  • 200 g pohanky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 – 3 lžíce ricotty nebo kozího tvarohu
  • vlašské ořechy
  • řeřicha
  • semínka z granátového jablka

Postup

  • Troubu rozehřejte na 190°C a opražte v ní cibuli, dokud nezměkne, přibližně 20 minut.
  • Přidejte 3 stroužky česneku a pečte dalších 10 minut, dokud také nezměkne.
  • Poté cibuli i česnek vyjměte z trouby a rozmixujte v mixéru na hladké pyré. Odložte stranou.
  • Ohřejte vývar v kastrolu na středně vysokém ohni.
  • V dalším hrnci rozpalte olej a přidejte nakrájenou červenou cibuli, restujte 2 minuty, nebo dokud není průsvitná.
  • Přidejte pohanku a promíchejte.
  • Přilijte víno a nechte za stálého míchání zredukovat téměř na malé množství.
  • Přidejte červenou řepu, tymián, kmín a postupně přidávejte po naběračkách horký vývar. Často míchejte a nechte vždy pohanku nasát tekutinu.
  • Ke konci přimíchejte cibulové česnekové pyré.
  • Podávejte s ricottou navrch a posypané vlašskými ořechy, semínky z granátového jablka a řeřichou.
Červené rizoto z červené řepy a řeřichou.
zdroj: thedutchfoodie.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.