Rizoto z vepřového masa s hráškem

Rizoto z vepřového masa s hráškem
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Víte, že hrášek obsahuje velké množství fosforu a draslíku? Používat jej můžete mražený, čerstvý i sterilovaný.

Ingredience

  • 400 g rýže
  • 200 g vepřového masa
  • 5 šálků vývaru
  • 70 g mraženého hrášku
  • 5 PL olivového oleje
  • 1 šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • šťáva z jednoho citronu
  • citronová kůra
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petrželka

Postup

  1. Do hlubší pánve s olivovým olejem přidejte nadrobno nakrájenou šalotku.
  2. Restujte dozlatova, poté přidejte prolisovaný česnek a na kousky nakrájené vepřové maso.
  3. Několik minut za stálého míchání restujte.
  4. Přidejte rýži, část citronové kůry, sůl, pepř a míchejte po dobu přibližně 2 minut.
  5. Přilijte ke směsi vývar a vařte do doby, než je rýže i maso měkké a vývar téměř zcela nevymizí.
  6. Následně vmíchejte část nastrouhaného parmezánu, hrášek a citronovou šťávu, povařte ještě několik málo minut.
  7. Podávejte ozdobené citronovou kůrou, parmezánem a nasekanou petrželkou.
Směs rýže, vepřového masa a hrášku zdobená parmezánem a citronovou kůrou
zdroj: sweetteaandthyme.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.