Víte, že hrášek obsahuje velké množství fosforu a draslíku? Používat jej můžete mražený, čerstvý i sterilovaný.
Ingredience
- 400 g rýže
- 200 g vepřového masa
- 5 šálků vývaru
- 70 g mraženého hrášku
- 5 PL olivového oleje
- 1 šalotka
- 3 stroužky česneku
- 50 g strouhaného parmezánu
- šťáva z jednoho citronu
- citronová kůra
- sůl
- pepř
- čerstvá petrželka
Postup
- Do hlubší pánve s olivovým olejem přidejte nadrobno nakrájenou šalotku.
- Restujte dozlatova, poté přidejte prolisovaný česnek a na kousky nakrájené vepřové maso.
- Několik minut za stálého míchání restujte.
- Přidejte rýži, část citronové kůry, sůl, pepř a míchejte po dobu přibližně 2 minut.
- Přilijte ke směsi vývar a vařte do doby, než je rýže i maso měkké a vývar téměř zcela nevymizí.
- Následně vmíchejte část nastrouhaného parmezánu, hrášek a citronovou šťávu, povařte ještě několik málo minut.
- Podávejte ozdobené citronovou kůrou, parmezánem a nasekanou petrželkou.