Rohlíčky s vanilkou a cream cheese

Rohlíčky s vanilkou a cream cheese

Chcete změnu? Nebo jen rádi zkoušíte nové věci? Tak právě pro vás je zde recept na vanilkové rohlíčky, vylepšené o cream cheese neboli „smetanový sýr“, díky kterým se vaše vanilkové rohlíčky stanou nádherně smetanové.

Ingredience

  • 3 a ½ hrnku hladké mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 hrnek másla
  • 8 lžic cream cheese
  • 2 hrnky krystalového cukru
  • 1 velké vejce
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky mandlového extraktu

TIP: Můžete navíc přidat – drcené mandle, ořechy na ozdobu nebo drcenou čokoládu.

Postup

  • Smíchejte mouku s práškem do pečiva v jedné míse.
  • V míse druhé smíchejte máslo, smetanový sýr, přidejte cukr a míchejte, dokud směs nebude nadýchaná.
  • Dále přidejte vejce, vanilkový extrakt a mandlový extrakt.
  • Postupně vmíchejte směs s moukou, až vznikne těsto.
  • Těsto dejte vychladit alespoň na 1 hodinu, aby bylo tuhé.
  • Vychladlé těsto nakrájejte na malé kousky, které vytvarujte do půlměsíčků a konce lehce zužte.
  • Vzniklé rohlíčky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut nebo dozlatova.
  • Hotové rohlíčky můžete ještě podle chuti ozdobit čokoládou, drcenými mandlemi nebo podávejte čistě bez zdobení.
Rohlíčky s cukrem a s ozdobami
Zdroj: pixabay.com
Monika Blažková

Autor článku
Monika Blažková

Vaření je můj relax. Už od malička mě učila moje mamka ty nejlepší dobroty. Mimo jiné se ve volném čase věnuji pečení pro mé blízké a nyní ráda předám nějakou tu inspiraci i vám. :)

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.