Chcete změnu? Nebo jen rádi zkoušíte nové věci? Tak právě pro vás je zde recept na vanilkové rohlíčky, vylepšené o cream cheese neboli „smetanový sýr“, díky kterým se vaše vanilkové rohlíčky stanou nádherně smetanové.
Ingredience
- 3 a ½ hrnku hladké mouky
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1 hrnek másla
- 8 lžic cream cheese
- 2 hrnky krystalového cukru
- 1 velké vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- ¼ lžičky mandlového extraktu
TIP: Můžete navíc přidat – drcené mandle, ořechy na ozdobu nebo drcenou čokoládu.
Postup
- Smíchejte mouku s práškem do pečiva v jedné míse.
- V míse druhé smíchejte máslo, smetanový sýr, přidejte cukr a míchejte, dokud směs nebude nadýchaná.
- Dále přidejte vejce, vanilkový extrakt a mandlový extrakt.
- Postupně vmíchejte směs s moukou, až vznikne těsto.
- Těsto dejte vychladit alespoň na 1 hodinu, aby bylo tuhé.
- Vychladlé těsto nakrájejte na malé kousky, které vytvarujte do půlměsíčků a konce lehce zužte.
- Vzniklé rohlíčky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut nebo dozlatova.
- Hotové rohlíčky můžete ještě podle chuti ozdobit čokoládou, drcenými mandlemi nebo podávejte čistě bez zdobení.