Rohlíčky z listového těsta plněné mákem

Rohlíčky z listového těsta plněné mákem
Příprava: 40 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Listové těsto je v České republice velmi oblíbené a myslím, že nejsme jediní. Snadno se používá; s tím téměř nemůžete selhat. Dnes vám ukážu, jak udělat českou specialitu, kohoutí hřebeny, plněnou bohatou makovou náplní.

Co budeme potřebovat

Na náplň

  1. 200 g mletého máku
  2. 240 ml mléka
  3. 100 g krystalového cukru
  4. 82 g povidel
  5. ½ lžičky citronové kůry

Ostatní ingredience

  1. 500 g chlazeného listového těsta
  2. vejce
  3. mouka (na poprášení pracovní desky)
  4. moučkový cukr (na poprášení upečeného makového rohlíčku)

Postup

  1. V hrnci smícháme mletý mák a mléko.
  2. Směs přivedeme k varu na střední teplotu.
  3. Občas směs promícháme, aby se mléko nepřipálilo.
  4. Přidáme cukr, povidla a citronovou kůru.
  5. Snížíme teplotu a vaříme, dokud mák nezměkne.
  6. To bude trvat asi 10 minut, ale nezapomeneme míchat.
  7. Po dokončení přendáme makovou náplň do mísy, odstavíme a necháme zcela vychladnout.
  8. Než začneme péct, předehřejeme troubu na 170 stupňů a plechy vyložíme pečicím papírem.
  9. Listové těsto rozkrájíme na 2 stejné kusy a každý z nich rozválíme na obdélník.
  10. Každý obdélník rozdělíme na 6 malých obdélníků podobné velikosti.
  11. Na ½ obdélníku položíme vychladlou makovou náplň.
  12. Druhou polovinu těsta přes náplň přehneme a pomocí vidličky okraje přimáčkneme k sobě a celý rohlíček potřeme rozšlehaným vejcem.
  13. Rohlíčky s mákem opatrně přeneseme na plech.
  14. Těsto pečeme 15 minut, nebo dokud není nafouknuté a zlatavě hnědé.
  15. Před podáváním je poprášíme moučkovým cukrem.
Makové trojúhelníčky plněné jemnou makovou náplní a posypané mákem.
Zdroj: mooreorlesscooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.