Rohlíčky z tvarohového těsta

Rohlíčky z tvarohového těsta

Toto sladké pečivo je tak chutné a snadné na výrobu, že se stane běžnou součástí vaší sobotní snídaně nebo jako sladká tečka na závěr výborného nedělního oběda, ke kávě. Listové těsto je plněno plnotučným tvarohem a rozinkami namočených v rumu s vanilkovým extraktem.

Co budeme potřebovat

  1. Balení listového těsta
  2. 230 g tvarohu (nebo smetanového sýru)
  3. Velké vejce
  4. 50 g cukru
  5. Špetka soli
  6. 60 g rozinek
  7. Lžíce rumu
  8. Kůra z 1 citronu
  9. Lžička vanilkového extraktu
  10. Vejce (na potření rohlíčků)

Postup

  1. Rozmrazíme si lisové těsto
  2. Plech vyložíme pečícím papírem
  3. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů
  4. Rozinky dáme do misky, zalijeme rumem a vanilkovým extraktem a necháme 10 minut odležet
  5. Ve střední míse smícháme tvaroh, rozšlehané vejce, rozinky s rumem a vanilkou, cukr a sůl
  6. Na pomoučněnou plochu položíme plát listového těsta
  7. Těsto vyválíme do kruhu a rozkrájíme ho na trojúhelníky
  8. Na nejširší část těsta přidáme kopeček tvarohové náplně
  9. Těsto od nejširšího konce začneme rolovat směrem ke středu
  10. Postup opakujeme, dokud nám nedojdou ingredience
  11. Každý rohlíček potřeme rozšlehaným vejcem
  12. Tvarohové rohlíčky pečeme při 200 stupních přibližně 17-20 minut do zlatohněda
  13. Posypeme je moučkovým cukrem a podáváme teplé nebo studené
Nadýchané rohlíčky ala croissant z tvarohového těsta a náplní.
Zdroj: glutenfreeonashoestring.com

Tvarohu není nikdy dost a proto čerpejte další inspiraci z výběru těch nejlepších dortů z tvarohu! Upečte podle nás například tento nadýchaný mrkvový dort a pochutnejte si jako nikdy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.