Rohlíky pečené v domácí pekárně

Rohlíky pečené v domácí pekárně
Příprava: 165 minut Vaření: 12 minut Počet porcí: 4

Pokud vás někdy přepadou chutě na čerstvé rohlíky, využijte svou domácí pekárnu. Docílíte tak maximálně uspokojivého výsledku. A třeba ve vás vyvolají nostalgii a vrátí vás zpět do dětství. 

Ingredience:

  • 1 hrnek vlažného mléka
  • ½ hrnku rozpuštěného másla
  • 4 hrnky hladké mouky
  • 2 vejce
  • špetka cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 a ½ lžičky instantního droždí

Postup:

  • Ingredience přidejte do pekárny.
  • Zvolte program těsto.
  • Hotové těsto rozdělte na 2 bochníky.
  • Každý bochník rozválejte na kulatou placku, tu pak rozdělte na 8 kousků (jako pizzu).
  • Každý dílek srolujte počínaje nejširší stranou a ukládejte na pečicím papírem vyložený plech cípy dolů. 
  • Přikryjte plech utěrkou a nechte rohlíky kynout asi 2 hodiny při pokojové teplotě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  • Pečte při 180 °C asi 12 minut.
Domáci rohlíky v ošatce.
www.tinkinerecepty.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.