Roláda plněná batáty, baby špenátem a fetou

Roláda plněná batáty, baby špenátem a fetou
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 5

Kombinace batátů, baby špenátu, bazalkového pesta a fety je naprosto luxusní. Když ji použijete jako náplň do rolády, vytvoříte lahodný pokrm, který si zamiluje celá vaše rodina.

Co budete potřebovat

  • 40 g másla
  • 35 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 30 g najemno nastrouhaného parmazánu
  • 3 vejce, oddělená na žloutky a bílky

K podávání

  • čerstvé bylinky
  • strouhaný parmazán

Na náplň:

  • 500 g batátů, oloupaných a nakrájených
  • 60 ml smetany na vaření
  • pepř
  • 150 g čerstvého baby špenátu
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 150 g fety, rozdrobené
  • 30 g najemno nastrouhaného parmazánu

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Vymažte tukem a vyložte pečícím papírem mělký plech na pečení o rozměrech 28 x 32 cm.
  • V malé pánvi na mírném středním ohni rozpusťte máslo, přidejte mouku a mícháme 1 minutu.
  • Odstraňte z tepla.
  • Postupně zašlehejte mléko.
  • Vraťte na oheň a za stálého šlehání vařte, dokud směs nezhoustne.
  • Sundejte z plotny.
  • Vmíchejte polovinu parmazánu a žloutky.
  • Přeneste směs do velké mísy.
  • Nechte 5 minut vychladnout.
  • Ve velké čisté míse šlehejte bílky, dokud se nevytvoří pevné vrcholy.
  • Třetinu vyšlehaných bílků vmíchejte do žloutkové směsi a poté v dalších 2 dávkách vmíchejte zbývající bílky.
  • Směs nalijte na připravený plech a opatrně rozetřete ke krajům.
  • Pečte 10-15 minut nebo dozlatova.
  • Vařte batáty v osolené vroucí vodě 8–10 minut nebo do měkka.
  • Sceďte a rozmačkejte je spolu se smetanou a pepřem.
  • Dobře osolte a dejte stranou.
  • Špenát dejte do velké žáruvzdorné mísy a zalijte vroucí vodou.
  • Odstavte na 30 sekund nebo do zvadnutí.
  • Sceďte a opláchněte pod tekoucí studenou vodou.
  • Vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou tekutinu.
  • Špenát nasekejte nahrubo a dejte do mísy spolu s pestem a fetou a promíchejte.
  • Položte čistou utěrku na pracovní plochu.
  • Na utěrku položte velký plát pečícího papíru.
  • Posypte zbylým parmazánem.
  • Upečené těsto překlopte na vyloženou utěrku a sundejte pečící papír, na kterém jste ji pekli.
  • Začněte od nejkratší strany, která je vám nejblíže, a pomocí utěrky a pečícího papířu opatrně srolujte roládu.
  • Nechte takto 3-4 minuty.
  • Opatrně rozviňte a nechte3-5 minut mírně vychladnout.
  • Na roládu rovnoměrně rozetřeme batátovou směs a poklaďte špenátovou směsí.
  • Roládu srolujte tentokrát bez papíru.
  • Podávejte posypané čerstvými bylinkami a hoblinkami parmazánu.
Roláda plněná sladkými bramborami a špenátem na prkýnku.
www.taste.com.au

Máme pro vás i další recepty na krůtí roládu, které si zamilujete! Máme pro vás variantu se sušenými rajčaty nebo třeba žampiony.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.