Roláda plněná kuřecím masem

Roláda plněná kuřecím masem

Pečený králík na česneku může mít mnoho podob a plněný jako kuřecí rolka se stane vaším velkým favoritem. Má velmi jemnou strukturu, vynikající chuť a nasytí nejen vás, ale i celou vaši rodinu či přátele.

Ingredience:

  • 500 g pikantní vepřové párky
  • 425 g mletého kuřecího masa
  • 140 g čerstvé strouhanky z bílého pečiva
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 1 středně velká žlutá cibule
  • 8 – 10 stroužků česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 vejce
  • 2 vykostění králíci (každý o hmotnosti cca 1 800 g – 2 000 g) + jejich kosti
  • 375 ml suchého bílého vína
  • 125 ml extra panenského olivového oleje
  • 500 ml tekutého vývaru Massel

Postup:

  • Cibuli očistíme a jemně nasekáme na kostičky, česnek oloupeme a odkrojíme okraje.
  • Rozmarýn opláchneme a nakrájíme na co nejdrobnější kousky.
  • Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a připravíme si pekáče se zvýšeným okrajem.
  • Párky oloupeme a dáme do misky. Přidáme mleté kuřecí maso, strouhanku, parmazán a cibuli.
  • Do mísy k masu prolisujeme 4 stroužky česneku, přihodíme 2 lžíce rozmarýnu a rozklepneme vejce. Kdo chce, může vše dát do nádoby robota a rozmixovat, protože nádivka musí být jemná.
  • Osolíme, opepříme a vypracujeme nádivku, kterou rozdělíme na dvě části.
  • Na pracovní plochu rozložíme oba vykostěné králíky a na každého dáme polovinu nádivky. Vytvarujeme do podoby klobásy a zavineme jako roládu.
  • Takhle to uděláme i s druhým králíkem a pomocí potravinářské nitě zavážeme nebo použijeme kuchyňské jehly.
  • Obě připravené rolády vložíme do pekáče a obložíme kostmi. Přihodíme zbývající česnek a rozmarýn.
  • Přilijeme víno s olejem, osolíme, opepříme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 90 minut s tím, že po chvilkách podléváme a přidáváme víno, aby nebyl pekáč bez tekutiny.
  • Rolády vyjmeme, vložíme do čistého pekáčku nebo pánve, zakryjeme alobalem a na 30 minut odložíme na teplé místo.
  • Vyjmeme kosti, česnek rozmačkáme a pekáček položíme na plotnu na střední teplotu.
  • Přilijeme vývar, zamícháme a odlepíme všechny kousky, které nám v pekáčku zůstaly. Vaříme 3 minuty a poté šťávu slijeme do misky.
  • Králičí rolády nakrájíme na plátky a naservírujeme na talíř. Pokapeme šťávou a podáváme třeba s vařenými brambory.
Pečená roláda z králíka s česnekem a rozmarýnem s náplní z kuřete a klobás.
Zdroj: https://www.taste.com.au/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.