Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 10 dkg polohrubé mouky
- 5 vajec
- 10 dkg cukru krupice
- 3 dkg kakaa
Krém:
- 1 šlehačka
- 5 dkg krupicového cukru
- 1–2 lžíce kakaa
- 1 kostka másla
Postup receptu
- Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny a vmícháme kakao
- Pak ručně vmícháme mouku a sníh z bílků
- Těsto rozetřeme na vymazaný pečící papír položený na plechu a upečeme
- Ihned po upečení roládu za pomoci papíru svineme a necháme vychladnout
- Po vychladnutí roládu potřeme pařížským krémem
- Příprava krému: den předem svaříme šlehačku s cukrem a kakaem a vychladlou uložíme do chladničky
- Druhý den vyšleháme a během šlehání postupně přidáváme ne příliš tuhé máslo