Celý pokrm v jedné lahodné roládě? Přesně takový je tento recept na cuketovou roládu plněnou skvěle ochuceným mletým hovězím masem a čedarem.
Ingredience
- 2 cukety
- 8 vajec
- sůl, pepř a muškátový oříšek podle chuti
- 3 šálky strouhaného čedaru
Na náplň
- 1 kg mletého hovězího masa
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, lisované
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce rozmarýnu
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce kečupu
Postup
- Cukety nakrájejte na plátky, osolte a nechte 10 minut odležet.
- Změklé plátky cukety položte na plech vyložený pečicím papírem.
- Vejce, sůl, pepř a muškátový oříšek rozšlehejte ručním mixérem do krémova a směs nalijte na plátky cukety.
- Přeneste plech do předehřáté trouby a pečte při 175 °C po dobu 15 minut.
- Na pánvi na středním plameni rozehřejte trochu olivového oleje a opečte mleté hovězí maso.
- Přidejte cibuli, česnek, sůl, pepř, rozmarýn, rajčatový protlak a kečup a dobře promíchejte.
- Náplň nechte 10 minut na mírném ohni za stálého míchání provařit.
- Cuketový plát posypte nastrouhaným čedar a navrch přidejte náplň z mletého hovězího masa.
- Pomocí pečícího papíru opatrně srolujte roládu, přeneste ji na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 175°C dalších 15 minut.
- Nechte si chutnat!