Bezkonkurenční cuketová roláda plněná směsí uzeného lososa a crème fraîche potěší celou vaši rodinu! Skvělý způsob, jak do dětí dostat trochu neoblíbené zeleniny.
Co budete potřebovat
- 500 g cukety
- 4 střední vejce, oddělená na žloutky a bílky
- 3 lžíce nasekaných bylinek (majoránka, máta, petrželka)
- jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 3 lžíce čerstvě nastrouhaného parmazánu
- 400 g uzeného lososa
- 200 ml crème fraîche
- čerstvá citronová šťáva, podle chuti
- kajenský pepř
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 190°C.
- Plech o rozměrech 20 x 30 cm vyložte pečícím papírem a vymažte tukem.
- Cuketu nastrouhejte nahrubo.
- Nasypte do cedníku spolu se solí a nechte 30 minut.
- Opláchněte a vyždímejte.
- Všlehejte žloutky, bylinky a parmazán a dochuťte solí a pepřem.
- V samostatné misce ušlehejte bílky se špetkou soli do tuha a poté je pomocí velké kovové lžíce vmíchejte do cuketové směsi.
- Nalijte na připravený plech, směs rychle urovnejte a rozprostřete ji do rohů.
- Pečte 10 – 12 minut, dokud těsto neztuhne a nebude světle zlatohnědé.
- Rozdrťte 2/3 uzeného lososa v kuchyňském robotu s trochou citronové šťávy.
- Přidejte crème fraîche a několikrát promixujte, dokud nebudete mít téměř hladkou směs.
- Dochuťte solí, kajenským pepřem a citronovou šťávou.
- Zbylého lososa nakrájejte a promíchejte s rozmixovanou směsí.
- Zakryjte a uložte do lednice, dokud nebude potřeba.
- Když je cuketové těsto upečené, vyklopte ho na čistou utěrku.
- Pečicí papír opatrně sloupněte a z kratší strany volně srolujte do rolády.
- Nechte vychladnout.
- Vychladlou roládu opatrně rozviňte a potřete lososovou náplní.
- Za pomocí utěrky znovu srolujte roládu z krátké strany a poté ji opatrně přeneste na servírovací talíř, švem dolů.
- Zakryjte a nechte v lednici, dokud nebudete připraveni k podávání.
- Nakrájejte na silnější plátky a podávejte s lehkým salátem.
Možná využijete i naše recenze nejlepších digestoří, kde vám poradíme, jak si správně vybrat!