Roláda z králičího masa plněná bůčkem a bylinkami

Roláda z králičího masa plněná bůčkem a bylinkami

Pečená roláda z králičího a bůčku s česnekem a zeleninou vám vyrazí dech. Připravte si grilovanou zeleninu podle našich receptů a přiveďte tento pokrm k dokonalosti.

Co budeme potřebovat

  • 500 g bůčku
  • 425 g kuřecího mletého masa
  • 140 g strouhanky
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 1 malá cibule (nakrájená nadrobno)
  • 8 neloupaných stroužků česneku
  • 2 lžíce nasekaného rozmarýnu
  • 1 vejce
  • 2 x 2 kg králíka (vykostěného)
  • 375 ml suchého bílého vína
  • 125 ml olivového oleje
  • 500 ml kuřecího vývaru

Postup

  • Troubu předehřejte na 170°C.
  • Bůček nakrájejte na kostičky a dozlatova osmahněte na pánvi na vysokou teplotu.
  • Nechte chvíli okapat na papírové utěrce.
  • Vložte opečený bůček do mísy s kuřecím masem, strouhankou, parmazánem a cibulí.
  • Oloupejte a rozdrťte 2 stroužky česneku a přidejte do mísy s rozmarýnem a vejcem.
  • Dochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte.
  • Položte králíky na pracovní plochu. Nádivku rozdělte na dvě části.
  • Vložte nádivku do králičího masa a zabalte.
  • Králíky dejte do pekáče a přidejte k nim zbývající česnek a rozmarýn.
  • Přidejte víno a olej, dobře okořeňte a pečte 90 minut, občas podlévejte.
  • Po dokončení králíka volně přikryjte alobalem a nechte 30 minut odpočívat.
  • Pekáč s výpečkem umístěte na plotnu.
  • Přidejte vývar a míchejte. Vařte 2-3 minuty, poté šťávu sceďte do mísy.
  • Naporcovaného pečeného králíka pokapejte šťávou.
Šťavnatý kus masa naplněný směsí bůčku a bylinek.
Zdroj: gardenandhome.co.za

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.