Roláda z krůtích prsou na řecký způsob

Roláda z krůtích prsou na řecký způsob
Příprava: 120 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 8

Tato luxusní krůtí roláda plněná směsí rýže, špenátu, mrkve a fety zaujme všechny strávníky! A s naším receptem ji hravě zvládnete.

INGREDIENCE

  • ¼ šálku nevařené rýže arborio
  • 1 a ½ lžičky soli, nebo podle chuti
  • 1 střední stroužek česneku, oloupaný a jemně rozdrcený
  • 1 lžička olivového oleje
  • 280 g čerstvého baby špenátu
  • 1 střední mrkev, jemně nakrájená
  • 2 lžičky sušeného oregána
  • ¾ lžičky mletého koriandru
  • ½ šálku rozdrobeného sýru feta
  • 3 lžíce čerstvého kopru, nakrájeného
  • 1 polévková lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 1 velké vejce, rozšlehané
  • ¼ lžičky černého pepře, čerstvé mletého
  • 3 bobkové listy
  • 2 lžíce másla
  • 1 kg vykostěného krůtího prsa bez kůže, rozkrojeného jako otevřená kniha a zploštělého na tloušťku cca 0,5 kg

POSTUP

  • Vařte rýži ve velkém hrnci v osolené vroucí vodě do měkka, asi 15 minut.
  • Mezitím na prkénku nasekejte česnek se 1/4 lžičky soli a rozdrťte na pastu.
  • Dejte stranou.
  • Ve velkém širokém hrnci s poklicí rozehřejte na středním plameni olej.
  • Přidejte špenát, mrkev, 1/4 lžičky soli a 1 lžičku vody.
  • Vařte přikryté za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne, 3–5 minut.
  • Sundejte z plotny, ihned vmíchejte česnekovou směs, 1 lžičku oregana a koriandr, poté přendejte na velký talíř a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Mezitím sceďte rýži, rozložte ji na velký talíř a nechte vychladnout na pokojovou teplotu, asi 5 minut.
  • Špenátovou směs rukama vymačkejte po malých hrstkách, poté přendejte na prkénko a nasekejte nahrubo.
  • V misce smíchejte špenát, vychladlou rýži, fetu, 2 lžíce kopru, citronovou kůru, vejce, 1/4 lžičky soli a štědrou špetku pepře.
  • Položte plát krůtího prsa naplocho a ochuťte 1/2 lžičkou soli a štědrou špetkou pepře.
  • Navrch rozprostřete špenátovou náplň a ponechte cca centimetrový okraj.
  • Začněte rolovat na dlouhé straně a srolujte do rolády.
  • Předehřejte troubu na 200 °C a rošt dejte doprostřed.
  • Mezitím v malé pánvi nebo hrnci smíchejte máslo, bobkové listy, zbývající lžíci kopru, 1 lžičku oregana a štědrou špetku pepře.
  • Zahřívejte na středně nízké teplotě, dokud se máslo nerozpustí.
  • Odstraňte z tepla.
  • Vložte roládu do zapékací mísy.
  • Potřete směsí másla, poté dochuťte 1/4 lžičky soli a štědrou špetkou pepře.
  • Bobkové listy zastrčte pod provázek.
  • Pečte, dokud teploměr vložený do nejtlustší části nezaznamená 73ºC, 40–45 minut.
  • Vyjměte roládu z trouby.
  • Přendejte na prkénko a nechte alespoň 15 minut odpočinout.
  • Poté ji nakrájejte na tenké plátky napříč na 16 kousků.
  • Užijte si to!
Roláda z krůty plněná směsí rýže, špenátu, mrkve a fety pokrájená na plátky a servírovaná na velkém talíři s nožem a s vedle položenými dvěma sklenicemi vody.
www.weightwatchers.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.