Krůtí roláda se slaninovo-kapustovou nádivkou

Krůtí roláda se slaninovo-kapustovou nádivkou
Příprava: 150 minut Vaření: 120 minut Počet porcí: 8

Perfektní sváteční pokrm, s kterým uděláte spoustu parády! Lahodná krůtí roláda plněná směsí kapusty a slaniny je jednoduchá a navíc si skvěle pochutnáte.

INGREDIENCE

  • 2 krůtí prsa bez kosti (cca 1 kg každé)
  • 5 proužků silně nakrájené slaniny
  • 1 šálek nakrájené cibule
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 3 snítky tymiánu
  • 6 lístků šalvěje nakrájených najemno
  • 140 g kapusty, nahrubo nakrájené
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 110 g strouhaného parmazánu

Ńa potření rolády:

  • 4 lžíce másla
  • 2 snítky tymiánu
  • 3 listy šalvěje

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 190 °C.
  • Zahřejte pánev na středním plameni.
  • Přidejte slaninu a opékejte, dokud nebude hnědá a křupavá z obou stran, 6–8 minut.Vyjměte slaninu a dejte stranou.
  • Tuk ze slaniny nechte na pánvi a přidejte cibuli, sůl a pepř.
  • Smažte, dokud cibule nezměkne, 5 minut.
  • Přidejte česnek, tymián a šalvěj a jednu minutu restujte.
  • Přidejte kapustu a pokračujte v restování, dokud kapusta nezačne vadnout a měknout, 5 minut.
  • Sundejte z plotny a dejte stranou vychladnout.
  • Jakmile směs vychladne na pokojovou teplotu, přidejte citronovou šťávu a sýr.
  • Promíchejte.
  • Vykostěná krůtí prsa položte kůží dolů.
  • Ostrým nožem rozřízněte prsa jako otevřenou knihu.
  • Takto otevřená prsa položte vedle sebe, aby vám vzniklo jedno velké prso.
  • Můžete použít místo toho i jedno velké (cca 2 kg).   
  • Krůtu osolte, opepřete a položte na ni připravenou nádivku.
  • Začnete rolovat u kratšího konce.
  • Ujistěte se, že uvnitř rolády není srolovaná žádná krůtí kůže a přebytečnou kůži odřízněte.
  • Použijte šest 25 cm kusů potravinářského provázku, abyste roládu pevně zajistili.
  • Vložte do pekáče.
  • Roládu upečte v předehřáté troubě.
  • Každých 20 minut potřete rozpuštěným bylinkovým máslem, které si připravíte tak, že rozpustíte 4 lžíce másla se dvěma snítkami tymiánu a třemi lístky šalvěje, a necháte 10 minut louhovat.
  • Pečte, dokud kůže není tmavě hnědá a maso nebude mít uprostřed teplotu cca 62 °C, asi 1 až 1 a ½ hodiny.
  • Vyjměte z trouby a zakryjte fólií.
  • Před krájením nechte roládu 20 minut odpočinout.
  • Užijte si to!
Roláda plněná směsí slaniny a kapusty nakrájená na tenklé plátky.
www.wyseguide.com

Možná se vám budou hodit naše recenze na titanové pánve. V čem tkví jejich výhody a která se stala favoritem? Přečtěte si více!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.