Roláda z mladého špenátu

Roláda z mladého špenátu

Ze špenátu se dá perfektně připravit třeba i roláda. Naplňte ji šunkou, sýrem a lučinou a vznikne vám úžasná pochoutka, na které si pochutnají i vaše děti.

INGREDIENCE

  • 300 g lístků mladého špenátu
  • 5 vajec
  • 2 lžíce solamylu
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli
  • čerstvě mletý pepř dle chuti
  • 100 g vepřové šunky
  • 100 g tvrdého sýra na plátky
  • 100 g lučiny

POSTUP

  1. Špenátové lístky důkladně opereme a necháme okapat.
  2. Pokrájíme je na malé kousky.
  3. Žloutky pošleháme se solamylem, prolisovaným česnekem, přidáme sůl, pepř, sníh z bílků a špenát.
  4. Plech vyložíme pečicím papírem a na něj rozetřeme připravenou směs a při 160 °C pečeme asi 15 minut.
  5. Z plátu odstraníme pečicí papír.
  6. Po celé ploše ho potřeme lučinou a rozložíme plátky šunky a sýra, zarolujeme do rolády.
  7. Takto necháme vychladnout.
  8. Špenátovou roládu krájíme na kousky.
Nakrájená špenátová roláda servírovaná na talíři a obložená čerstvou zeleninou.
www.foodandmyplate.wordpress.com

Je libo i další recepty na mechový dort? Máme jich pro vás dalších 5!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.