Roláda z mletého masa plněná zelím

Roláda z mletého masa plněná zelím

Pokrmy z vepřového masa a kysaného zelí jsou součástí menu v každé východoevropské restauraci a hlavní suroviny jsou oblíbenou součástí každé evropské domácnosti.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g mletého vepřového masa
  2. 300 g kysaného zelí
  3. 2 mrkve
  4. Cibule
  5. Lžička kmínu
  6. 4 plátky slaniny
  7. Hrst petrželky
  8. Lžička soli
  9. Lžička pepře
  10. 2 stroužky česneku
  11. 2 lžičky cibule v prášku
  12. Lžička worcesterské omáčky
  13. 2 vejce
  14. 100 g strouhanky
  15. 25 ml vody
  16. 2 lžíce oleje

Postup

  1. Zelí dáme do cedníku, lehce ho propláchneme a necháme okapat
  2. Vymačkáme z něj přebytečnou vodu a umístíme ho do středně velké mísy
  3. Na plotně začneme zahřívat pánev s olejem
  4. Cibuli, mrkev a slaninu si nakrájíme na kostičky
  5. Cibuli pak přidáme do pánve a restujeme jí do zlatova
  6. Po chvíli přidáme nakrájenou mrkev
  7. Vmícháme kysané zelí, slaninu, lžičku soli, pepře a kmínu
  8. Za stálého míchání smažíme asi 15 minut
  9. Poté směs sundáme z plotny a dáme stranou
  10. Ve střední misce smícháme mleté ​​vepřové maso, zbývající sůl, pepř, petržel, česnek, cibulový prášek a vejce
  11. Vše smícháme dohromady a přidáme worcesterskou omáčku a vodu
  12. Maso s kořením důkladně propracujeme
  13. Masovou směs rovnoměrně rozprostřeme na pečící papír a vytvarujeme z ní obdélník
  14. Zelnou směs navrstvíme na maso
  15. Když máme hotovo, maso zarolujeme
  16. Pekáč vymažeme olejem nebo máslem a závitek do něj, „švem“ dolů položíme
  17. Závitek potřeme trochou oleje a vložíme jí do trouby
  18. Pečeme na 180 stupňů po dobu 45-60 minut
  19. Poté maso vyndáme z trouby a necháme ho 10 minut odpočívat
  20. Závitek nakrájíme na plátky a podáváme ho s oblíbenou omáčkou

S čím záhorácký závitek podávat? Určitě s některou z našich perfektních domácích přílohových omáček, ze kterých se vám budou sbíhat sliny. Odvažte se a vyzkoušejte i ty sladké.

Roláda z mletého masa plněná zelím, sýrem a slaninou.
Zdroj: lisasdinnertimedish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.