Roláda ze sněhových pusinek s kokosovým krémem a brusinkami

Roláda ze sněhových pusinek s kokosovým krémem a brusinkami

Tohle prostě musíte vyzkoušet! Nádherně vypadající a dokonale chutnající kokosová roláda ze sněhových bílků plněná kokosovým krémem a domácím brusinkovým kompotem se stane hitem vaší kuchyně.

Co budete potřebovat

Na sněhové pusinky:

  • 4 vaječné bílky
  • 250 g moučkového cukru plus navíc na posypání
  • 50 g strouhaného kokosu plus navíc na posypání
  • 1 lžička citronové šťávy nebo bílého vinného octa

Na brusinkový kompot:

  • 200 g čerstvých nebo mražených brusinek
  • 75 g moučkového cukru
  • 2 lžíce brandy nebo vodky

Na kokosový krém:

  • 160 ml plechovka kokosového krému
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 25 g moučkového cukru

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech o rozměrech 35 x 25 cm pečicím papírem.
  • Bílky dejte do velké mísy a ručním elektrickým šlehačem je vyšlehejte do tuha.
  • Po 1 lžíci přidávejte cukr a mezi každým přidáním šlehejte.
  • Pokračujte ve šlehání po dobu několika minut, dokud není směs hustá a lesklá, a poté vmíchejte kokos a citronovou šťávu nebo ocet.
  • Pomocí stěrky rozetřete směs na připravený plech a dbejte na to, abyste uhladili vršek.
  • Pečte 10 minut, poté snižte teplotu trouby na 160 °C a pečte dalších 15 minut, dokud není směs z bílků nahoře zlatá a pevná na dotek.
  • Na pracovní plochu položte plát pečícího papíru a poprašte trochou moučkového cukru a sušeným kokosem.
  • Nechte těsto z bílků vychladnout po dobu 5 minut, poté překlopte na poprášený pečící papír a sloupněte vrchní vrstvu pečícího papíru.
  • Před plněním nechte zcela vychladnout.
  • Zatímco se vám bílky pečou, připravte si brusinkový kompot.
  • Vložte brusinky do malého hrnce spolu s moučkovým cukrem a brandy nebo vodkou.
  • Zahřívejte na středním plameni 10 minut za občasného míchání, dokud se brusinky nezačnou rozpadat.
  • Sundejte z plotny a nechte úplně vychladnout.
  • Kokosovou náplň připravíte tak, že z plechovky kokosového krému vysypete do mísy pouze sušinu a zbavíte se veškeré tekutiny.
  • Přidejte smetanu ke šlehání a moučkový cukr a poté šlehejte elektrickým šlehačem asi 4-5 minut, dokud směs netvoří měkké vrcholy.
  • Kokosovou náplň rozetřete na vychladlou roládu, až k okrajům.
  • Na kokosovou směs nandejte rovnoměrně brusinkový kompot a začněte rolovat.
  • Začněte kratší stranou, která je vám nejblíže a roládu pevně srolujte.
  • Přendejte na talíř a ihned podávejte!
Roláda ze sněhových bílků plněná kokosovým krémem a domácím brusinkovým kompotem.
www.waitrose.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.