Roláda ze tří druhů sýra

Roláda ze tří druhů sýra

Neuvěříte, jak sýrová roláda může být chutná, když se dají do kupy parmezán, s kozím sýrem a ricottou. Pochutnejte si!

Co budeme potřebovat

  • 500 ml mléka
  • 75 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 7 vajec (oddělených)
  • 125 g parmezánu (jemně nastrouhaného)
  • špetka kajenského pepře
  • 125 g měkkého kozího sýra bez kůry (rozdrobený)
  • 120 g crème fraîche nebo zakysané smetany
  • 250g ricotty
  • 40 g jemných pikantních papriček (nahrubo nasekaných)
  • 40 g sušených rajčat (nakrájených nahrubo)
  • 30 g černých oliv bez pecky (nasekaných)
  • hrst nasekaných lístků bazalky plus malé lístky na ozdobu
  • 75 g čerstvého bazalkového pesta
  • 1 lžíce panenského olivového oleje

Postup

  • Troubu předehřejte na 200°C.
  • Plech si vyložíme pečícím papírem a jemně pomažeme máslem.
  • V malé pánvi přiveďte mléko k varu a odstavte stranou.
  • Ve středně velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání minutu restujeme na střední teplotu.
  • Postupně vmícháme ohřáté mléko a míchejte 2 minuty, dokud nebude hladké a husté.
  • Sundejte pánev z plotny, ochlaďte na minutu.
  • Vmíchejte žloutky, 50 g parmezánu, kajenský pepř a trochu koření.
  • Bílky dejte do velké čisté mísy a šlehejte, dokud nevytvoří měkké špičky.
  • Vmíchejte do omáčky.
  • Směs rozetřeme do připravené formy a povrch posypeme dalšími 25 g parmazánu.
  • Pečte 15 minut, dokud se nenafoukne a nezezlátne.
  • Vyjměte z trouby a nechte 5 minut odležet a poté zcela vychladnout.
  • Mezitím smíchejte kozí sýr s crème fraîche nebo zakysanou smetanou do hladka, poté vmíchejte ricottu, zbývajících 25 g parmezánu a trochu koření.
  • Po vychladnutí opatrně lžící naneste směs kozího sýra na povrch rolády do vzdálenosti 2,5 cm od každého dlouhého okraje a posypte nakrájenými pikantními paprikami, rajčaty, černými olivami a bazalkou.
  • Roládu smotejte, zabalte do papíru, a poté potravinářskou fólii.
  • Dejte na plech a nechte alespoň 4 hodiny chladit.
  • Pro podávání roládu rozbalte a nakrájejte na 12 plátků silných asi 3-4 cm.
  • Položte je na plech vyložený nepřilnavým papírem a nechte vyhřát na pokojovou teplotu.
  • Posypte extra 25 g parmezánu a zahřejte v troubě nastavené na 180 °C, po dobu 5-6 minut, ale hlídejte je, aby se náplň neroztekla a nevytekla.
  • Mezitím smíchejte pesto s extra panenským olivovým olejem.
  • Plátky rolády přendejte na nahřáté talíře a podávejte s pestem na boku, ozdobené malými lístky bazalky.

Jako přílohu k tomuto recepty na sýrovou roládu můžete zvolit i pečivo. A co může být lepší než chléb z domácí pekárny? Tu nejlepší pekárnu si můžete vybrat z naší recenze na našem webu! V obchodě už si žádný nekoupíte!

Krásně obložený talíř čerstvou roládou, bramborami a fazolkami.
Zdroj: sainsburysmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.