Pár ingrediencí a pár jednoduchých úkonů a tato dobrota je na světě, připravená k servírování. Ideální jako rychlý nápad k večeři.
Co budeme potřebovat
- 200 g zralého romadúru
- 75 g vlašských ořechů (opečených)
- Lžíce medu
- Čerstvý tymián (může být i sušený)
Postup
- Z romadúru ořízneme horní část kůrky a boky prořežeme na kostičky
- Dáme do trouby na velmi nízkou teplotu a necháme ho změknout
- Pečeme asi 30 minut
- Poté ho přendáme do kuchyňského robota a mixujeme, dokud sýr nezíská krémovou konzistenci
- Přidáme med, tymián podle chuti sůl a lehce promícháme
- Pomazánku podáváme posypanou opečenými vlašskými ořechy

Je to skvělá topinková pomazánka ať už na opečený toast nebo chleba. Pokud dumáte nad tím jaký topinkovač si vybrat (protože ten se hodí vždycky a ke všemu) podívejte se na tyto recenze těch nejlepších topinkovačů, které vám trh může momentálně nabídnout.