Netradiční recept na nové brambory, které se před pečením v troubě nejprve uvaří a poté rozdrtí. Vznikne vám tak něco jako bramborová kaše s krásně křupavými okraji. Skvělá všestranná příloha, která se hodí téměř ke každému pokrmu!
Ingredience
- 12 malých nových brambor
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- čerstvý rozmarýn
- sýr čedar
Postup
- Přiveďte k varu hrnec s osolenou vodou.
- Přidejte brambory a vařte, dokud nebudou měkké.
- Předehřejte troubu na 230 stupňů Celsia a plech vyložte pečicím papírem.
- Pečící papír bohatě pokapejte olivovým olejem.
- Dejte vařené brambory na plech a ponechte mezi jednotlivými bramborami dostatek místa.
- Šťouchadlem na brambory jemně přitlačte každou bramboru, dokud se mírně nerozmáčkne, otočte šťouchadlem o 90 stupňů a znovu rozmačkejte.
- Vršek každé drcené brambory potřete dalším olivovým olejem.
- Brambory posypte solí, pepřem a nasekaným čerstvým rozmarýnem.
- Pečte 20-25 minut dozlatova.
- Vyjměte a podle potřeby přidejte čedar.