Najdete je ve vánočce, bochánku, tvarohových buchtách či koláčích.
Nebojte se je použít také při pečení vánočního cukroví!
Vyzkoušejte naše recepty na rozinkové cukroví!
Použít lze rozinky celé i nakrájené, tajným trikem je jejich namočení do alkoholu.
Která z rozmanitých variant se stane vaší nejoblíbenější?
Naše recepty
Máte slabost pro mandle? Vyzkoušejte naše recepty na lahodné mandlové cukroví!
Rozinky a vánoční pečení
Pokud máte rádi sušené hroznové kuličky, můžete je při vánočním pečení použít nejen do vánočky, ale také v receptech na rozinkové cukroví. V naprosté většině případů se rozinky před přidáním do těsta namáčejí, aby dobře změkly. Kromě vody můžete k namočení využít i alkohol, například rum. Poté už záleží jen na vás, jestli se je rozhodnete použít celé, nebo jestli je nakrájíte na drobnější kousky, které budou v cukroví vypadat lépe.
Rozinky v cukroví nejen skvěle chutnají, ale zároveň z něj udělají mnohem zdravější pochoutku. Jsou totiž bohatým zdrojem nejrůznějších vitamínů, především C, A a E, a minerálních látek, jako je draslík, vápník a hořčík.