Tyto rozinkové sušenky se skvěle hodí ke kávě, i čaji. Zpříjemněte si s nimi vánoční pohodu.
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 95 g hnědého cukru
- 45 g rozinek
- 45 g olivového oleje
- 25 g mléka
- 15 g neslazeného kakaového prášku
- 1 vejce
- 2 čajové lžičky vanilinového cukru
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- hnědý cukr na obalení
Postup:
- Rozinky propláchněte a nechte je 10 minut namočené v teplé vodě, aby změkly.
- Mezitím v míse smíchejte vejce s hnědým cukrem, mlékem a olejem.
- Přidejte prosetou mouku prášek do pečiva, kakaový prášek, sůl a vanilinový cukr.
- Vše promíchejte, dokud směs nebude hladká.
- Rozinky nechte okapat a důkladně je osušte.
- Vcelku nebo pokrájené je poté přidejte do těsta a vše prohněťte.
- Do mísy nasypte hnědý cukr.
- Z těsta následně tvarujte přibližně 2-3 centimetry velké kuličky.
- Kuličky obalte v hnědém cukru a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Před vložením do trouby pomocí vidličky kuličky zploštěte.
- Rozinkové cukroví pečte v troubě předehřáté na 170°C přibližně 18 minut.
Kakao můžete využít i při pečení dalších druhů vánočního cukroví. Načerpejte inspiraci v našich receptech na kakaové cukroví!