Rozinkové cukroví s kakaem

Rozinkové cukroví s kakaem

Tyto rozinkové sušenky se skvěle hodí ke kávě, i čaji. Zpříjemněte si s nimi vánoční pohodu.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 95 g hnědého cukru
  • 45 g rozinek
  • 45 g olivového oleje
  • 25 g mléka
  • 15 g neslazeného kakaového prášku
  • 1 vejce
  • 2 čajové lžičky vanilinového cukru
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • hnědý cukr na obalení

Postup:

  1. Rozinky propláchněte a nechte je  10 minut namočené v teplé vodě, aby změkly.
  2. Mezitím v míse smíchejte vejce s hnědým cukrem, mlékem a olejem.
  3. Přidejte prosetou mouku prášek do pečiva, kakaový prášek, sůl a vanilinový cukr.
  4. Vše promíchejte, dokud směs nebude hladká.
  5. Rozinky nechte okapat a důkladně je osušte.
  6. Vcelku nebo pokrájené je poté přidejte do těsta a vše prohněťte.
  7. Do mísy nasypte hnědý cukr.
  8. Z těsta následně tvarujte přibližně 2-3 centimetry velké kuličky.
  9. Kuličky obalte v hnědém cukru a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
  10. Před vložením do trouby pomocí vidličky kuličky zploštěte.
  11. Rozinkové cukroví pečte v troubě předehřáté na 170°C přibližně 18 minut.
Vánoční pečivo s rozinkami a čokoládou obalené v cukru.
zdroj: prodottitipicitoscani.it

Kakao můžete využít i při pečení dalších druhů vánočního cukroví. Načerpejte inspiraci v našich receptech na kakaové cukroví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.