Oblíbené vánoční pečivo, které je charakteristické svou křehkostí a lahodnou chutí i vůní.
Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 300 g másla
- 100 g rozinek
- 6 žloutků
- 100 g cukru krupice
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový lusk
- moučkový cukr na ozdobu
Postup:
- Do mísy prosejte mouku, utvořte důlek a přidejte vejce, cukr, vanilková semínka a máslo nakrájené na malé kousky.
- Začněte míchat a zapracovávat mouku.
- Nakonec přidejte rozinky, pokud chcete, můžete je předtím pokrájet na menší kousky.
- Když vytvoříte homogenní těsto, zabalte ho do potravinové fólie a vložte na alespoň 30 minut do ledničky.
- Poté nechte těsto asi dvacet minut při pokojové teplotě, pak ho vyválejte válečkem.
- Pomocí vykrajovátek vykrájejte rozinkové cukroví.
- Položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 170°C přibližně 15 minut.
- Po vychladnutí posypejte moučkovým cukrem.