Rozinkové vánoční hvězdičky

Rozinkové vánoční hvězdičky

Oblíbené vánoční pečivo, které je charakteristické svou křehkostí a lahodnou chutí i vůní.

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 300 g másla
  • 100 g rozinek
  • 6 žloutků
  • 100 g cukru krupice 
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • moučkový cukr na ozdobu

Postup:

  1. Do mísy prosejte mouku, utvořte důlek a přidejte vejce, cukr, vanilková semínka a máslo nakrájené na malé kousky.
  2. Začněte míchat a zapracovávat mouku.
  3. Nakonec přidejte rozinky, pokud chcete, můžete je předtím pokrájet na menší kousky.
  4. Když vytvoříte homogenní těsto, zabalte ho do potravinové fólie a vložte na alespoň 30 minut do ledničky.
  5. Poté nechte těsto asi dvacet minut při pokojové teplotě, pak ho vyválejte válečkem.
  6. Pomocí vykrajovátek vykrájejte rozinkové cukroví.
  7. Položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 170°C přibližně 15 minut.
  8. Po vychladnutí posypejte moučkovým cukrem.
Rozinkové vánoční hvězdičky.
zdroj: profumodibroccoli.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.