Rukolový salát s hrozny

Rukolový salát s hrozny
Příprava: 20 minut Počet porcí: 6

Tento salát z rukoly s hroznovým vínem, kešu oříšky, nakládanou červenou cibulí a jednoduchou zálivkou z černého pepře je perfektní veganskou přílohou nebo skvělou lehkou večeří.

Ingredience

Na nakládanou červenou cibuli:

  • 3/4 šálku červeného vinného octa
  • 1/3 šálku šampaňského octa
  • 1/3 šálku vody
  • 1/3 hrnku cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 červené cibule, nakrájené na velmi tenké plátky

Na zálivku z černého pepře:

  • 1/3 šálku červeného vinného octa
  • 2/3 šálku olivového oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 stroužek česneku

Na salát:

  • 2,5 šálků červeného hroznového vína, nakrájeného na poloviny
  • 2 šálky vařené špaldy nebo quinoy
  • 3 šálky rukoly
  • 1/4 šálku čerstvých listů bazalky, nakrájených na proužky
  • 1/2 šálku sekaných kešu oříšků

Postup                                       

  1. Připravte si nakládanou cibulku.
  2. Ocet, vodu, cukr a sůl dejte do nádoby s těsným uzávěrem – protřepejte, dokud se ingredience dobře nespojí.
  3. Přidejte nakrájenou červenou cibuli.
  4. Pro dosažení nejlepší chuti uchovávejte v chladničce alespoň 24 hodin nebo déle.
  5. Nyní si připravte zálivku.
  6. Do nádoby dejte ocet, olivový olej, cukr, pepř a sůl.
  7. Zmáčkněte stroužek česneku a vložte jej do sklenice překrojený na dva kousky – jde o to, že při podávání budete do zálivky stále přidávat čerstvou česnekovou příchuť bez malých kousků syrového česneku.
  8. Protřepejte, abyste vše dobře spojili.
  9. Promíchejte hrozny a špaldu asi s polovinou zálivky.
  10. Přidejte rukolu, bazalku, kešu a hrst nakládané červené cibule.
  11. Promíchejte.
  12. Pokud chcete, přidejte další zálivku.
  13. Nechte salát několik minut odležet a podávejte.
Rukolový salát s červenými hrozny a červenou cibulkou servírovaný v míse.
www.pinchofyum.com

Vyzkoušejte naše recepty na rajčatový salát v 7 různých variantách, které si zamilují i ty největší masožravci.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.