Rukolový salát s pečenou vepřovou panenkou

Rukolový salát s pečenou vepřovou panenkou
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Opražené vlašské ořechy, modrý sýr, hrušky a pečená vepřová panenka dělají z tohoto salátu luxusní záležitost, kterou si však hravě připravíte i kdykoli během pracovního týdne.

INGREDIENCE

  • 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky nadrobno nasekaného čerstvého rozmarýnu nebo 3/4 lžičky sušeného
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • ½ lžičky soli
  • pepř
  • ½ lžičky mleté ​​papriky
  • 500 g vepřové panenky
  • 8 šálků rukoly
  • 4 malé nebo 2 velké červené hrušky nakrájené na měsíčky
  • ¼ šálku rozdrobeného modrého sýra

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Velký pečicí plech s okrajem nastříkejte olejem ve spreji.
  • Vlašské ořechy pražte na pánvi na středním plameni za častého míchání, dokud nezezlátnou a nebudou voňavé.
  • Dejte stranou.
  • Ve velké misce rozšlehejte ocet, olej, citronovou šťávu, med, hořčici, rozmarýn, česnek a 1/4 lžičky soli, pepř a papriku.
  • Na připravený plech položte vepřové maso.
  • Potřete 1 polévkovou lžící zálivky a posypte zbylou 1/4 lžičky soli a pepřem.
  • Pečte vepřové maso, dokud teploměr nezaznamená 62°C, 20 až 22 minut.
  • Přendejte na čisté prkénko a nechte 5 minut odstát.
  • Nakrájejte na plátky silné asi 2 cm.
  • Do zálivky ve velké míse přidejte rukolu a hrušky a promíchejte.
  • Salát rozdělte na 4 servírovací talíře.
  • Navrch dejte vepřovou panenku, modrý sýr a vyhrazené vlašské ořechy.
Salát z rukoly a hrušek servírovaný na talíři s příborem spolu s plátky vepřové panenky.
www.eatingwell.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.