Klasické dětské piškoty a kondenzované sladké mléko nám vytvoří skvělou lepivou strukturu pro naše úžasné koule z rumu a kokosu. Lehký aromatický ocásek tomuto receptu dodává pomerančová kůra, která je tam cítit lehce, ale tak akorát!
Co budeme potřebovat
- 250 g piškotů
- 400 g slazeného kondenzovaného mléka
- 80 g sušeného kokosu
- 25 g holandského kakaa
- lžička jemně nastrouhané pomerančové kůry
- 60 ml tmavého rumu
- 40 g sušeného kokosu (opečený)
Postup
- Piškoy zpracujeme na jemné drobky.
- Drobky přesuneme do velké mísy.
- Přidáme kondenzované mléko, sušený kokos, prosáté kakao, pomerančovou kůru a rum.
- Vše dobře promícháme, aby se ingredience spojily.
- Z těsta vytvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu.
- Kuličky obalíme v extra kokosu.
- Umístíme je na tác, zakryjeme a chladíme do ztuhnutí.