Rumunská polévka

Rumunská polévka

Kdo si rád vychutná dobrou polévku a zároveň s tím je fanouškem česneku, ten uvítá tento skvělý a hlavně jednoduchý recept na rumunskou polévku, která je česnekem přímo nadupaná. Zahřeje, pohladí chuťové pohárky a ještě to může být účinná prevence během období chřipek či nachlazení.

Ingredience:

  • 5 palic česneku
  • 2 velké mrkve
  • 1 středně velká žlutá cibule
  • 1 velká brambora
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 – 1 1/2 litru vody
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané petrželky

Postup:

  • Začneme tím, že si předehřejeme trouby na 180°C.
  • Potom vezmeme celé palice česneku, odřízneme jim vršek, aby se obnažily jednotlivé stroužky.
  • Takto připravený česnek položíme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby a pečeme po dobu 20 až 25 minut.
  • Mezitím očistíme všechnu zbývající zeleninu a dáme jí do hrnce.
  • Přelijeme vodou a necháme vařit cca 30 minut.
  • Jakmile je česnek upečený, vyjmeme ho z trouby a necháme vychladnout.
  • Rozdělíme jej na jednotlivé stroužky a oloupeme.
  • Když je zelenina uvařená, vložíme ji do mixéru, pak přihodíme oloupaný česnek a změklé máslo.
  • Zapneme na nejvyšší stupeň a polévku důkladně rozmixujeme, až bude hladká a jemná.
  • Když bude polévka až příliš hustá, můžeme přidat trochu uvařené vody.
  • Poté ji rozdělíme do misek, pokapeme trochou olivového oleje a zasypeme petrželkou.
  • Podáváme s čerstvě upečeným chlebem nebo třeba opečenou bagetou.
Skvělá polévka s česnekem, mrkví a opečeným chlebem.
Zdroj: https://littlesunnykitchen.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.