Rustikální polévka s bramborami, zelím a fazolemi

Rustikální polévka s bramborami, zelím a fazolemi

Tato zeleninová polévka s bílými fazolemi je vydatná a zdravá a skvěle se hodí k večeři či k obědu kdykoli během pracovního týdne. Navíc je veganská, bez lepku, bez oleje a s nízkým obsahem tuku!

INGREDIENCE

  • 1/4 šálku vody nebo 2 lžíce olivového (na restování)
  • 2 pórky (bílé a světle zelené části), nakrájené na plátky a opláchnuté
  • 2 mrkve, nakrájené na kostičky
  • 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
  • 2 – 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 425 g konzervovaných nakrájených rajčat
  • 5 – 6 šálků zeleninového vývaru nebo vody
  • 500 g brambor, nakrájených na kostičky
  • 1/2 hlávky bílého zelí (asi 4 šálky), nakrájeného na plátky
  • 3 šálky vařených bílých fazolí nebo 2 plechovky (425 g každá), scezených a opláchnutých
  • sůl a čerstvě drcený pepř podle chuti
  • 1/4 šálku nasekané petrželky, na ozdobu

POSTUP

  • Odřízněte kořenový konec pórku a tmavě zelené části.
  • Rozkrojte pórky podélně napůl.
  • Dejte pod studenou tekoucí vodou a při oplachování otevřete jednotlivé vrstvy, abyste odstranili případné nečistoty.
  • Položte pórky na rovný povrch a nakrájejte na tenké plátky vodorovně (na šířku).
  • Ve velkém hrnci rozehřejte vodu/olej na střední až středně vysokou teplotu, přidejte pórek, mrkev a řapíkatý celer a restujte 5 minut.
  • Přidejte česnek, provensálské koření a restujte ještě 1 minutu.
  • Přidejte rajčata, brambory, zelí, fazole a zeleninový vývar.
  • Přiveďte k varu, přikryjte, snižte teplotu na minimum a vařte 20 – 30 minut, nebo dokud brambory a zelí nezměknou.
  • Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle potřeby.
  • Podávejte ozdobené petrželkou spolu s čerstvým chlebem.
Zeleninová polévka s bílými fazolemi v hlubokém talíři se lžící.
www.simple-veganista.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.