Růžičky v parmezánu aneb smažený květák trochu jinak

Růžičky v parmezánu aneb smažený květák trochu jinak

Smažení je považované za ne zcela zdravý způsob přípravy pokrmů. Nahraďte ho pečením a vaše oblíbená pochoutka bude hned zdravější!

Ingredience:

  • 1 hlava květáku
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 šálku másla
  • 1 šálek strouhanky
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Omytý květák rozdělte na růžičky přibližně stejné velikosti.
  3. V malém hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a přidejte do něj prolisované stroužky česneku. Důkladně promíchejte.
  4. V misce smíchejte strouhanku, parmezán, sůl a pepř.
  5. Každý kousek květáku namočte nejprve do česnekového másla a následně do směsi strouhanky a parmezánu.
  6. Jednotlivé obalené kousky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Plech vložte do trouby a pečte doměkka a dozlatova, přibližně 35-40 minut.

Obalovaný květák bez smažení servírujte s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. Zdroj: crunchycreamysweet.com

Kousky květáku obalené ve směsi strouhanky a parmezánu
zdroj: crunchycreamysweet.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.