Smažení je považované za ne zcela zdravý způsob přípravy pokrmů. Nahraďte ho pečením a vaše oblíbená pochoutka bude hned zdravější!
Ingredience:
- 1 hlava květáku
- 2 stroužky česneku
- 1/2 šálku másla
- 1 šálek strouhanky
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
- olej
- sůl, pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Omytý květák rozdělte na růžičky přibližně stejné velikosti.
- V malém hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a přidejte do něj prolisované stroužky česneku. Důkladně promíchejte.
- V misce smíchejte strouhanku, parmezán, sůl a pepř.
- Každý kousek květáku namočte nejprve do česnekového másla a následně do směsi strouhanky a parmezánu.
- Jednotlivé obalené kousky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Plech vložte do trouby a pečte doměkka a dozlatova, přibližně 35-40 minut.
Obalovaný květák bez smažení servírujte s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. Zdroj: crunchycreamysweet.com