Ryby bychom měli všichni zařadit do svého jídelníčku.
Jsou nejen zdravé, ale i chutné.
Tentokrát jsme si pro vás připravili recepty na tilápii 5x jinak.
Vyzkoušet tak můžete grilovanou, pečenou i smaženou úpravu.
Tak pojďme na to!
Naše recepty
Máme pro vás také recepty na 7 nejlepších polévek z ryb! Jaká bude vaší nejoblíbenější?
4 tipy, jak připravit tu nejlepší tilápii
Tilápie nepatří mezi nejoblíbenější ryby. Není křehká a tučná jako losos, ani pevná a chutná jako tuňák. Někdo ji dokonce může označit jako nezajímavou. Přitom toho má tolik co nabídnout. Stačí dodržovat pár jednoduchých pravidel a vykouzlíte z ní skvělou pochoutku.
- Filety z tilápie vždy nejprve vydatně osolte a opepřete mletým černým pepřem.
- Pro lepší texturu filety zaprašte trochou mouky, můžete přidat i koření jako je uzená paprika či sušené oregano.
- Doplňte rybu klínky citronu nebo limetky, odvážní mohou sáhnout i po pomeranči či grapefruitu.
- Čerstvé bylinky dodají tilápii čerstvost, novou chuť i rozměr. Zkusit můžete třeba bazalku, petrželku, koriandr, pažitku, čerstvé oregáno či estragon.
A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!