Pro přípravu tohoto receptu můžete kromě klasického kapra použít i pstruha či lososa. Rybí maso můžete zalít ve formě filet či ho nakrájet na kousky.
Ingredience:
- 1 ryba
- 1 cibule
- 2 vejce natvrdo
- 1 mrkev
- čerstvá petrželka
- 1 balení želatiny
- bobkový list
- nové koření
- sůl, pepř
Postup:
- Omyjte a očistěte rybu.
- Odřízněte hlavu ryby, ocas, ploutve a páteř.
- Očištěnou zeleninu s kořením vložte na 25-30 minut vařit do hrnce s vodou.
- Na kousky pokrájenou rybu následně přidejte do hrnce se zeleninou a vařte doměkka.
- Poté kousky ryby vyjměte, naaranžujte je do misky či misek, které chcete na aspik použít.
- Sceďte rybí vývar a přidejte do něj želatinu, kterou jste si předpřipravili podle návodu.
- V mezidobě si nakrájejte uvařenou mrkev, cibuli a přidejte polovinu množství k rybě, společně s na plátky nakrájeným vejcem natvrdo a čerstvou petrželkou.
- Následně zalijte misku do půlky vývarem s želatinou a nechte ztuhnout.
- Přidejte zbytek zeleniny, vajíčko a přelijte opět aspikem.
- Nechte ztuhnout a vložte do ledničky.