Příprava: 20 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50-60 dkg rybího masa (filé, pangasius, kapr)
- 2 lžíce másla
- 2 jablka
- 2 cibule
- 2 rajčata
- 1 dl bílého jogurtu
- 1 lžíce Solamylu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička koření na ryby
- petrželka
- sůl.
Postup receptu
- Rybu naporcujeme, zakápneme citronovou šťávou a necháme krátce odležet
- Pak ji po obou stranách opečeme na másle
- Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na plátky
- Do pekáčku vymazaného máslem narovnáme opečené filé, které osolíme a posypeme kořením na ryby a nakonec zasypeme zeleninou
- Zalijeme jogurtem rozšlehaným se Solamylem a solí a posypeme petrželkou
- Pod pokličkou dusíme v troubě asi 20 minut, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova
- Příloha: vařené brambory