Příprava: 20 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 větší porce rybího filé bez kostí
- sůl
- 3 lžíce másla
- 1 lžíce pikantní hořčice
- 10 dkg tvrdého sýra
- olej.
Postup receptu
- Porce ryby po obou stranách osolíme a potřeme je olejem
- Porce naskládáme do olejem vytřeného pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut
- V případě potřeby podlijeme
- Mezitím umícháme změklé máslo s hořčicí a polovinou nastrouhaného sýra, podle chuti můžeme přidat i rybí koření
- Touto směsí potřeme povrch rybích porcí a posypeme zbylou polovinou nastrouhaného sýra
- Znovu vložíme do trouby a spíše zvolna dopečeme
- Sýr by měl být na povrchu dozlatova upečený
- Příloha: různě upravené brambory, zeleninový salát