Rybí polévka z filé

Rybí polévka z filé

Rybí filé je nejlevnější varianta ryby, kterou si můžete pořídit. A i z něj jde připravit luxusní polévka! Vychutnejte si klasickou nebo krémovou variantu. Je to na vás!

INGREDIENCE

  • 500 g filé
  • mrkev, petržel
  • cibule
  • celerová nať
  • 1,5 – 2 l zeleninového vývaru (pokud nemáme, můžeme využít kostku bujónu)
  • nové koření, bobkový list
  • sůl, pepř
  • krupice na zahuštění

POSTUP

  • Očistíme zeleninu a nakrájíme jí na drobno.
  • Filé nakrájíme na menší kousky.
  • Začneme jí smažit ve větším hrnci na másle a jakmile nám začne zlátnout, přisypeme zhruba dvě lžíce krupice.
  • Přidáme rybí filé a zalijeme vývarem, případně vodou, do které přidáme bujón.
  • Pro opravdu silnou chuť lze zkombinovat.
  • Vhodíme koření, osolíme a opepříme.
  • Vaříme asi 15 – 20 minut.
  • Při servírování lze posypat celerovou natí, kdo má rád, může si dodat i krutony.
  • Pokud chcete polévku více do krémova, můžete místo krupice použít k zahuštění mouku a do polévky ke konci vaření dodat smetanu.
Hrnek s polévkou z ryby s ponořenou lžící.
www.dominicancooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.