Rybí filé je nejlevnější varianta ryby, kterou si můžete pořídit. A i z něj jde připravit luxusní polévka! Vychutnejte si klasickou nebo krémovou variantu. Je to na vás!
INGREDIENCE
- 500 g filé
- mrkev, petržel
- cibule
- celerová nať
- 1,5 – 2 l zeleninového vývaru (pokud nemáme, můžeme využít kostku bujónu)
- nové koření, bobkový list
- sůl, pepř
- krupice na zahuštění
POSTUP
- Očistíme zeleninu a nakrájíme jí na drobno.
- Filé nakrájíme na menší kousky.
- Začneme jí smažit ve větším hrnci na másle a jakmile nám začne zlátnout, přisypeme zhruba dvě lžíce krupice.
- Přidáme rybí filé a zalijeme vývarem, případně vodou, do které přidáme bujón.
- Pro opravdu silnou chuť lze zkombinovat.
- Vhodíme koření, osolíme a opepříme.
- Vaříme asi 15 – 20 minut.
- Při servírování lze posypat celerovou natí, kdo má rád, může si dodat i krutony.
- Pokud chcete polévku více do krémova, můžete místo krupice použít k zahuštění mouku a do polévky ke konci vaření dodat smetanu.