Rybí polévku si můžete dopřát i v případě, že nemáte rádi kapry. Vyzkoušejte například následující variantu z tresky a kořenové zeleniny s krutonky!
INGREDIENCE
- 400 – 500 g filé z tresky
- mrkev, petržel, kousek celeru
- cibule
- petrželová nať
- 1 stroužek česneku
- máslo
- sůl, pepř, může být muškátový oříšek
- krutonky
POSTUP
- Očistíme zeleninu a nakrájíme jí na drobno.
- Nejdříve jí lehce osmahneme na másle, jako jsme zvyklí u klasické zeleninové polévky.
- Poté přidáme filé (ujistíme se, že v něm nejsou kosti), zalijeme vodou a okořeníme dle chuti.
- Česnek utřeme a dodáme do polévky.
- Polévku přivedeme k varu a vaříme, dokud nejsou maso i zelenina měkké.
- Při servírování dozdobíme petrželovou natí a krutony.