Spojení makrely, tvarohu a zakysané smetany s křenem a jarní cibulkou dělá z této pomazánky opravdu skvělý gurmánský zážitek.
Ingredience:
- 250 g uzené makrely
- 100 g tvarohu
- 50 g zakysané smetany
- 4 PL křenové pasty nebo krému
- svazek jarní cibulky
- sůl
- pepř
Postup:
- Kousky vykostěné a kůže zbavené makrely vložte do misky.
- Přidejte tvaroh a zakysanou smetanu a vidličkou do sebe zapracujte.
- Vmíchejte křenovou pastu a nadrobno nakrájenou jarní cibulku.
- Ochutnejte a v případě potřeby přidejte špetku soli či pepře.
Tato pomazánka z uzené makrely chutná znamenitě zejména s nejrůznější syrovou zeleninou. Servírujte ji například s paprikou, mrkví, rajčaty, květákem či brokolicí.
Recepty na pomazánky z uzené makrely nejsou jediným způsobem, jak můžete tuto rybu využít. Přidat ji můžete i do rozmanitých rybích salátů!