Rybí pomazánka s uzenou makrelou a tvarohem

Rybí pomazánka s uzenou makrelou a tvarohem
Příprava: 15 minut Počet porcí: 10

Spojení makrely, tvarohu a zakysané smetany s křenem a jarní cibulkou dělá z této pomazánky opravdu skvělý gurmánský zážitek.

Ingredience:

  • 250 g uzené makrely
  • 100 g tvarohu
  • 50 g zakysané smetany
  • 4 PL křenové pasty nebo krému
  • svazek jarní cibulky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Kousky vykostěné a kůže zbavené makrely vložte do misky.
  2. Přidejte tvaroh a zakysanou smetanu a vidličkou do sebe zapracujte.
  3. Vmíchejte křenovou pastu a nadrobno nakrájenou jarní cibulku.
  4. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte špetku soli či pepře.

Tato pomazánka z uzené makrely chutná znamenitě zejména s nejrůznější syrovou zeleninou. Servírujte ji například s paprikou, mrkví, rajčaty, květákem či brokolicí.

Miska s pomazánkou připravenou z tvarohu, zakysané smetany a zauzené makrely s kousky zeleniny.
zdroj: bbcgoodfood.com

Recepty na pomazánky z uzené makrely nejsou jediným způsobem, jak můžete tuto rybu využít. Přidat ji můžete i do rozmanitých rybích salátů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.