Olejovky jsou pro nás obrovským a nejdůležitějším zdrojem přírodního jódu, maso obsahuje esenciální rybí tuk, proteiny, minerály, stopové prvky a množství vitamínů A, B a D.
Maso je lehce stravitelné, rybí tuk je bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin – omega 3.
Co budeme potřebovat
- 250 g tvarohu
- 1-2 uvařená vejce
- konzervu sardinek v oleji
- malá cibule, nasekaná
- 1-2 nakládané okurky, nasekané
- sůl
- pepř
- hořčice
- šťáva z citronu
- čerstvá petržel, sekaná
Postup
- Do misky vložíme všechny ingredience.
- Přidáme hořčici, citronovou šťávu, sekanou petržel a koření.
- Dobře promícháme.
Všechny pomazánky se výborně kombinují s běžně dostupným pečivem ze světlé nebo celozrnné mouky – chleby, rohlíky, nebo i pečivem doma připraveným.