Rybí pomazánka z olejovek

Rybí pomazánka z olejovek
Příprava: 5 minut Počet porcí: 4

Olejovky jsou pro nás obrovským a nejdůležitějším zdrojem přírodního jódu, maso obsahuje esenciální rybí tuk, proteiny, minerály, stopové prvky a množství vitamínů A, B a D.

Maso je lehce stravitelné, rybí tuk je bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin – omega 3.

Co budeme potřebovat

  • 250 g tvarohu
  • 1-2 uvařená vejce
  • konzervu sardinek v oleji
  • malá cibule, nasekaná
  • 1-2 nakládané okurky, nasekané
  • sůl
  • pepř
  • hořčice
  • šťáva z citronu
  • čerstvá petržel, sekaná

Postup

  1. Do misky vložíme všechny ingredience.
  2. Přidáme hořčici, citronovou šťávu, sekanou petržel a koření.
  3. Dobře promícháme.
Krekry pomazané pomazánkou z ryb, posypaná koprem.
Zdroj: thatwhichnourishes.com

Všechny pomazánky se výborně kombinují s běžně dostupným pečivem ze světlé nebo celozrnné mouky – chleby, rohlíky, nebo i pečivem doma připraveným.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.