K výrobě této sardinkové pomazánky stačí jen pár ingrediencí. Může sloužit jako rychlá večeře nebo svačina.
Co budeme potřebovat
- 2 konzervy sardinek v tomatové omáčce
- 25 g másla
- 1 lžička feferonek se solí
- 1 cibule
- 1/2 kelímku pomazánkového másla
- 2 lžíce jemného kečupu
Postup
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
- Ryby v tomatové omáčce dáme i s omáčkou do misky a rozmačkáme.
- Společně s pomazánkovým a klasickým máslem vyšleháme.
- Nakonec vmícháme kečup a feferonky se solí.
- Pro pikantnost můžeme kečup nahradit ostrým nebo přidat trochu chilli.
- Dáme odležet a vychladit do lednice.
- Tomatovou rybí pomazánku podáváme nejlépe na čerstvém chlebu.
Všechny pomazánky se výborně kombinují s běžně dostupným pečivem ze světlé nebo celozrnné mouky – chleby, rohlíky, nebo i pečivem doma připraveným.
Topinky nemusí být jen smažené na oleji, ale můžete si je připravit i „nasucho.“ Stačí pečivo vložit do topinkovače. Pokud je zbožňujete a chtěli byste je připravovat o něco zdravěji, určitě vás zaujme velký test topinkovačů.