Rybí pomazánka ze sardinek

Rybí pomazánka ze sardinek
Příprava: 5 minut Počet porcí: 2

K výrobě této sardinkové pomazánky stačí jen pár ingrediencí. Může sloužit jako rychlá večeře nebo svačina.

Co budeme potřebovat

  • 2 konzervy sardinek v tomatové omáčce
  • 25 g másla
  • 1 lžička feferonek se solí
  • 1 cibule
  • 1/2 kelímku pomazánkového másla
  • 2 lžíce jemného kečupu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  2. Ryby v tomatové omáčce dáme i s omáčkou do misky a rozmačkáme.
  3. Společně s pomazánkovým a klasickým máslem vyšleháme.
  4. Nakonec vmícháme kečup a feferonky se solí.
  5. Pro pikantnost můžeme kečup nahradit ostrým nebo přidat trochu chilli.
  6. Dáme odležet a vychladit do lednice.
  7. Tomatovou rybí pomazánku podáváme nejlépe na čerstvém chlebu.

Všechny pomazánky se výborně kombinují s běžně dostupným pečivem ze světlé nebo celozrnné mouky – chleby, rohlíky, nebo i pečivem doma připraveným.

Opečený chléb s lahodnou rybí pomazánkou.
Zdroj: confessionsofanover-workedmom.com

Topinky nemusí být jen smažené na oleji, ale můžete si je připravit i „nasucho.“ Stačí pečivo vložit do topinkovače. Pokud je zbožňujete a chtěli byste je připravovat o něco zdravěji, určitě vás zaujme velký test topinkovačů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.