Rybí pomazánky ze šprotů na chlebíčky

Rybí pomazánky ze šprotů na chlebíčky

Patří k chutným a zdravým s dávkou čerstvé kořenové zeleniny.

INGREDIENCE

  • 400 g šprotů v konzervě
  • 1 lžíce oleje
  • 100 g celeru
  • 50 g mrkve
  • 2 lžíce majonézy
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • citronová šťáva
  • pažitka
  • mletý pepř a sůl

POSTUP

  1. Šproty, zakápneme citronem, osolíme, opepříme a smícháme.
  2. Očištěný celer a mrkve nastrouháme na jemném struhadle.
  3. Smícháme se šproty, majonézou, jogurtem, ochutíme citronovou šťávou, nasekanou pažitkou, mletým pepřem, solí.
  4. Plátky bílé veky zlehka nasucho opečme, namažeme pomazánkou, ozdobíme plátkem citronu a pažitkou.

O šprotech si můžete přečíst více v tomto speciálním článku, kde se dozvíte, jak s nimi v kuchyni pracovat a proč je zařadit do svého jídelníčku!

Krekry pomazané lahodnou pomazánkou z ryb.
Zdroj: garlicandzest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.