Patří k chutným a zdravým s dávkou čerstvé kořenové zeleniny.
INGREDIENCE
- 400 g šprotů v konzervě
- 1 lžíce oleje
- 100 g celeru
- 50 g mrkve
- 2 lžíce majonézy
- 4 lžíce bílého jogurtu
- citronová šťáva
- pažitka
- mletý pepř a sůl
POSTUP
- Šproty, zakápneme citronem, osolíme, opepříme a smícháme.
- Očištěný celer a mrkve nastrouháme na jemném struhadle.
- Smícháme se šproty, majonézou, jogurtem, ochutíme citronovou šťávou, nasekanou pažitkou, mletým pepřem, solí.
- Plátky bílé veky zlehka nasucho opečme, namažeme pomazánkou, ozdobíme plátkem citronu a pažitkou.
O šprotech si můžete přečíst více v tomto speciálním článku, kde se dozvíte, jak s nimi v kuchyni pracovat a proč je zařadit do svého jídelníčku!