Rybí salát s chipsy z kapra

Rybí salát s chipsy z kapra

Kapr je typickou českou rybou. A typické je ho podávat s bramborovým salátem. Proč ale nevyzkoušet, tuto kombinaci kapřích chipsů a rajčatového salátu. Tato varianta je mnohem lehčí a o trochu zdravější než klasický vánoční pokrm.

Co budeme potřebovat

Na kapra

  1. 1,5 kg – 2 kg kapra
  2. hladká mouka
  3. 2 vejce
  4. Strouhanka nebo rozdrcené kukuřičné lupínky
  5. sůl
  6. pepř
  7. olej na smažení

Na majonézu

  1. 1 žloutek
  2. 30 ml vody
  3. nasekaný kopr
  4. 1 citron
  5. 250 ml oleje
  6. 10 ml rýžového octa
  7. 10 g dijonské hořčice

Na salát

  1. Čerstvá letní rajčata
  2. Citronová šťáva
  3. Olivový olej
  4. Balzamikový ocet
  5. Šalotka (nakrájená nadrobno)
  6. Sůl
  7. Pepř

Postup

  1. Kapří maso nakrájíme na proužky
  2. Dochutíme ho solí, pepřem a obalujeme ho v trojobalu – mouka, vejce, strouhanka
  3. Na pánvi rozpálíme olej, kapří kousky usmažíme a necháme okapat
  4. Mezitím si vyšleháme žloutek s vodou a octem
  5. Postupně přidáváme olej
  6. Nakonec přidáme citronovou kůru, citronovou šťávu a kopr
  7. Rajčata rozpůlíme, pokapeme citronovou šťávou, přidáme olej, šalotku a dochutíme solí s pepřem a zakápneme balzamikovým octem
  8. Rajčatový salát servírujeme se smaženými kapřími chipsy a pokapaný domácí majonézou
Smažené chipsy z kapra koprem a dipem.
Zdroj: rusticjoyfulfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.