Tento salát z tresky, který se perfektně hodí na letní dny, je plný odvážné a osvěžující chuti. Je přelitý lehkou balzamikovou zálivkou a kromě tresky obsahuje také čerstvou cuketu, nakrájenou hlávkovou kapustu, sladké hrozny a spoustu koření. Má nízký obsah kalorií, vysoký obsah vlákniny a proto skvěle poslouží jako lehký oběd.
INGREDIENCE
- 2 filety z tresky
- 1 cuketa
- 1/4 hlávkové kapusty
- 1 stroužek česneku
- koriandr (podle chuti)
- sůl
- balzamikový ocet
- olivový olej
- sezamová semínka
- pepř
- oregano
- 1/2 svazku hroznů
POSTUP
- Filety opečte se špetkou soli.
- Odstraňte kosti a kůži.
- Dejte stranou.
- Kapustu a cuketu nakrájejte na tenké plátky a podle chuti přidejte k tresce spolu s česnekem a koriandrem.
- Připravte si zálivku z balzamika, olivového oleje, sezamových semínek, pepře a oregana.
- Tresku a zeleninu dochuťte zálivkou a podle potřeba dosolte.
- Před podáváním přidejte nakrájené hrozny.
- Dobrou chuť!
