Rybí salát z kapra

Rybí salát z kapra

Ať už máte kapra z předešlého dne nebo čerstvého, můžete si připravit tento lehký salátek.

INGREDIENCE

  • 300 g filetů z kapra (nebo 300 g kapra od Štědrého dne)
  • 1 hrnek vinného octa
  • 1 hrnek vody
  • 1 lžíce cukru
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 kyselé okurky
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • sůl
  • 1 lžíce majolky
  • 1 vrchovatá lžíce bílého jogurtu

POSTUP

  • Do hrnce si dáme vodu, ocet, sůl, cukr, bobkový list, černé a nové koření. 
  • Vše přivedeme k varu a vaříme 5 minut. 
  • Pak si do octové vody přidáme na plátky nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev. 
  • Vaříme asi 10 minut, pak přidáme naporcovanou rybu (pokud máme čerstvou) a vaříme dalších 8 minut. 
  • Máme-li kapra ze štědrovečerní večeře, pak jej nakrájíme na kostičky a po uvaření vložíme do připraveného láku.
  • Pak hrnec odstavíme a necháme vychladnout. 
  • Dáme do lednice zchladit do druhého dne. 
  • Vše se krásně rozleží. 
  • Pak si rybu se zeleninou scedíme, vyndáme koření, ke směsi přidáme na kostičky nakrájenou okurku, majonézu a jogurt. 
  • Salát případně dochutíme solí.
Salát z kapřího masa a majonézy.
seasonedkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.