Ať už máte kapra z předešlého dne nebo čerstvého, můžete si připravit tento lehký salátek.
INGREDIENCE
- 300 g filetů z kapra (nebo 300 g kapra od Štědrého dne)
- 1 hrnek vinného octa
- 1 hrnek vody
- 1 lžíce cukru
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 kyselé okurky
- 5 kuliček černého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- sůl
- 1 lžíce majolky
- 1 vrchovatá lžíce bílého jogurtu
POSTUP
- Do hrnce si dáme vodu, ocet, sůl, cukr, bobkový list, černé a nové koření.
- Vše přivedeme k varu a vaříme 5 minut.
- Pak si do octové vody přidáme na plátky nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev.
- Vaříme asi 10 minut, pak přidáme naporcovanou rybu (pokud máme čerstvou) a vaříme dalších 8 minut.
- Máme-li kapra ze štědrovečerní večeře, pak jej nakrájíme na kostičky a po uvaření vložíme do připraveného láku.
- Pak hrnec odstavíme a necháme vychladnout.
- Dáme do lednice zchladit do druhého dne.
- Vše se krásně rozleží.
- Pak si rybu se zeleninou scedíme, vyndáme koření, ke směsi přidáme na kostičky nakrájenou okurku, majonézu a jogurt.
- Salát případně dochutíme solí.