Příprava: 15 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 plátky rybího filé
- 1 stroužek česneku
- 16 menších žampionů
- 1-2 chilli papričky
- 1 lžíce oleje (může být olivový)
- špetka cukru
- lžička citrónové šťávy
- 2 vejce
- hladká mouka
- strouhanka na obalení
Postup receptu
- Plátky filé rozmrazíme a osušíme
- Žampiony oloupeme a rybu nakrájíme na stejně velké kousky
- Česnek oloupeme a nastrouháme
- Chilli papriky omyjeme,odstraníme zrníčka a nakrájíme najemno
- V misce smícháme česnek,papričky,olej,cukr a citrónovou sťávu
- Tím potřeme kousky filé a žampiony a necháme přibližně 20 minut odpočinout
- Připravíme si špejle a střídavě napichujeme žampiony a rybu
- Poté obalujeme v mouce,vejcích a strouhance
- Smažíme na pánvi s dostatečným množstvím oleje asi 5 minut z každé strany