Křehká rybičková pizza z listového těsta

Křehká rybičková pizza z listového těsta
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg listového těsta
  • 1 konzerva rybiček v oleji
  • 4 rajčata
  • 2 cibule
  • 2 sterilované kapie
  • 10 dkg hermelínu nebo tvrdého sýra
  • špetka oregana
  • šalvěje a bazalky
  • 4 lžíce oleje

Postup receptu

  1. Těsto rozdělíme na 4 díly a každý díl zformujeme podle kulaté formy na pizzu, urovnáme dokulata a přehneme okraje
  2. Okraje pak prsty trochu zformujeme
  3. Na kola pizzy rozložíme rajčata nakrájená na plátky, cibuli nasekanou na kostičky a na drobné kousky nakrájené rybičky
  4. Posypeme nasekanou kapií, poklademe plátky hermelínu nebo posypeme strouhaným tvrdým sýrem, okořeníme bazalkou, oreganem a šalvějí a pokapeme olejem
  5. Upečeme v horké troubě dozlatova

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.