Vynikající příloha k svíčkové na smetaně nebo na soté z divočiny. Jednoduchá a rychlá příprava a přitom tak dokonalé zušlechtění pokrmů!
Ingredience
- 1 kg červeného rybízu
- 500 g želírovacího cukru
- sáček kyseliny citrónové
- 1 celá skořice
- 5 ks hřebíčku
Postup
- Umyjte a odstopkujte červený rybíz.
- Připravte si želírovací cukr 2:1.
- Polovinu rybízu dejte vařit, přidejte cukr, hřebíček a skořici.
- Když se cukr rozpustí a rybíz se začne vařit, přidejte druhou polovinu, asi 5 minut povaříte tak, aby se rybíz nerozvařil a zůstaly kuličky.
- Nalijte horkou směs do lahví.
- Obraťte láhve tak na 10 minut dnem vzhůru.
- Užijte si to!