Máte hodně rybízu a už vám docházejí nápady, co s ním? Nezoufejte a zkuste tento recept na bublaninu s kefírem.
Ingredience
- 150 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- 80 g másla
- 150 g krupicového cukru
- 200 ml kefíru
- špetka soli
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 500 g červeného rybízu
Postup
- K rozpuštěnému máslu přimíchejte krupicový i vanilkový cukr.
- Přidejte kefír a vejce a vyšlehejte.
- Mouky smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva a přisypte do tekuté směsi.
- Plech vymažte kouskem másla a vysypte krupicovým cukrem.
- Těsto nalijte na plech a zasypte ho rybízem.
- Dejte péct do trouby předem vyhřáté na 180°C.
- Pečte 20 minut.
- Bublaninu nechte vychladnout a poté ji servírujte posypanou moučkovým cukrem.