Rybízová bublanina s kefírem

Rybízová bublanina s kefírem
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 12

Máte hodně rybízu a už vám docházejí nápady, co s ním? Nezoufejte a zkuste tento recept na bublaninu s kefírem.

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 80 g másla
  • 150 g krupicového cukru
  • 200 ml kefíru
  • špetka soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 500 g červeného rybízu

Postup

  • K rozpuštěnému máslu přimíchejte krupicový i vanilkový cukr.
  • Přidejte kefír a vejce a vyšlehejte.
  • Mouky smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva a přisypte do tekuté směsi.
  • Plech vymažte kouskem másla a vysypte krupicovým cukrem.
  • Těsto nalijte na plech a zasypte ho rybízem.
  • Dejte péct do trouby předem vyhřáté na 180°C.
  • Pečte 20 minut.
  • Bublaninu nechte vychladnout a poté ji servírujte posypanou moučkovým cukrem.
Řezy rybízové bublaniny na talíři
Zdroj: juliasrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.