Rybízová buchta s růžovou vodou

Rybízová buchta s růžovou vodou
Příprava: 15 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 12

Populární buchta z roku 1678 s rybízem a růžovou vodou, která má skvělou chuť, na kterou jen tak nezapomenete!

Ingredience

  • 1/2 šálku másla plus jedna lžíce másla
  • 1 hrnek cukru
  • 1 šálek silné smetany
  • 2 lžičky růžové vody
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/8 lžičky mletého muškátového květu
  • 1 a 1/2 šálků rybízu

Postup                                       

  1. Ve velké míse vymíchejte máslo, poté přidejte cukr a míchejte, dokud nebude vše dobře promíchané.
  2. V odměrce odměřte smetanu, přidejte růžovou vodu a promíchejte.
  3. V samostatné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, muškátový oříšek a muškátový květ a promíchejte.
  4. Do směsi máslo/cukr přidejte asi 1/3 smetanové směsi a pomalu míchejte.
  5. Přidejte asi 1/3 moučné směsi a pokračujte v pomalém míchání.
  6. Opakujte s dalšímí 1/3 smetanové směsi, 1/3 moučné směsi, dokud se vše nespojí.
  7. Opatrně vmíchejte rybíz.
  8. Přendejte těsto do vymazané čtvercové formy o rozměrech 23 x 23 cm (nebo alternativně do formy, která byla vyložena pečícím papírem).
  9. Pečte na 175 stupňů Celsia po dobu 50 minut, nebo dokud párátko vložené do středu nevyjde čisté.
  10. Dobrou chuť!
Buchta z černého rybízu nakrájená na kousky a servírovaná na tácu.
www.jollytomato.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.