Populární buchta z roku 1678 s rybízem a růžovou vodou, která má skvělou chuť, na kterou jen tak nezapomenete!
Ingredience
- 1/2 šálku másla plus jedna lžíce másla
- 1 hrnek cukru
- 1 šálek silné smetany
- 2 lžičky růžové vody
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/8 lžičky mletého muškátového květu
- 1 a 1/2 šálků rybízu
Postup
- Ve velké míse vymíchejte máslo, poté přidejte cukr a míchejte, dokud nebude vše dobře promíchané.
- V odměrce odměřte smetanu, přidejte růžovou vodu a promíchejte.
- V samostatné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, muškátový oříšek a muškátový květ a promíchejte.
- Do směsi máslo/cukr přidejte asi 1/3 smetanové směsi a pomalu míchejte.
- Přidejte asi 1/3 moučné směsi a pokračujte v pomalém míchání.
- Opakujte s dalšímí 1/3 smetanové směsi, 1/3 moučné směsi, dokud se vše nespojí.
- Opatrně vmíchejte rybíz.
- Přendejte těsto do vymazané čtvercové formy o rozměrech 23 x 23 cm (nebo alternativně do formy, která byla vyložena pečícím papírem).
- Pečte na 175 stupňů Celsia po dobu 50 minut, nebo dokud párátko vložené do středu nevyjde čisté.
- Dobrou chuť!