Rybízová šťáva

Rybízová šťáva
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Příprava šťávy z rybízu je tak jednoduchá, jak jen může být. Rybíz oberete, zavaříte, osladíte a nalijete do lahví.

Co budeme potřebovat

  • 3 – 4 kg červeného rybízu
  • 2,2 l vody
  • 250 g cukru, stévie nebo erythritolu

Postup

  • Bobule rybízu dejte do velkého hrnce.
  • Do hrnce nalijte vodu tak, aby byly bobule zakryté.
  • Přidejte sladidlo, pro verzi bez cukru použijte erythritol. Dobře funguje také med nebo běžný cukr.
  • Směs vařte asi 5-10 minut, aby bobule změkly.
  • Ochutnejte šťávu, a pokud chcete, přidejte další sladidlo.
  • Směs necháme vychladnout.
  • Šťávu sceďte pomocí sítka do misky a prolisujte, abyste dostali veškerou šťávu.
  • Hotovou šťávu nalijte do lahví.

Rybíz je výborný i do tvarohových krémů na palačinky a lívanečky, do sladkých nákypů z těstovin, rýže, ovesných vloček nebo krupice i do žemlovky s tvarohem.
Vyzkoušejte i další chutné rybízové moučníkové recepty z našeho doporučení.

Sklenička s červenou ovocnou šťávou.
Zdroj: scandicuisine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.