Rybízová šťáva

Rybízová šťáva
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Příprava šťávy z rybízu je tak jednoduchá, jak jen může být. Rybíz oberete, zavaříte, osladíte a nalijete do lahví.

Co budeme potřebovat

  • 3 – 4 kg červeného rybízu
  • 2,2 l vody
  • 250 g cukru, stévie nebo erythritolu

Postup

  • Bobule rybízu dejte do velkého hrnce.
  • Do hrnce nalijte vodu tak, aby byly bobule zakryté.
  • Přidejte sladidlo, pro verzi bez cukru použijte erythritol. Dobře funguje také med nebo běžný cukr.
  • Směs vařte asi 5-10 minut, aby bobule změkly.
  • Ochutnejte šťávu, a pokud chcete, přidejte další sladidlo.
  • Směs necháme vychladnout.
  • Šťávu sceďte pomocí sítka do misky a prolisujte, abyste dostali veškerou šťávu.
  • Hotovou šťávu nalijte do lahví.

Rybíz je výborný i do tvarohových krémů na palačinky a lívanečky, do sladkých nákypů z těstovin, rýže, ovesných vloček nebo krupice i do žemlovky s tvarohem.
Vyzkoušejte i další chutné rybízové moučníkové recepty z našeho doporučení.

Sklenička s červenou ovocnou šťávou.
Zdroj: scandicuisine.com
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.