Rybízový drobenkový koláč

Rybízový drobenkový koláč
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

V koláčích je rybíz pro svou pikantní chuť vynikající a oblíbený.

Co budeme potřebovat

  • 250 g polohrubé mouky
  • hrnek nebo dva rybízu
  • 160 g cukru krupice
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 3 vejce
  • 120 g másla
  • 220 ml mléka

Na drobenku

  • 80 g cukru
  • 80 g hrubé mouky
  • 80 g másla

Postup

  1. Mouku, prášek do pečiva a cukr smícháme.
  2. Přidáme rozpuštěné máslo, vejce a mléko a dobře promícháme.
  3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané pečící formy.
  4. Povrch těsta poklademe rybízem.
  5. Z másla, hrubé mouky a cukru užmolíme drobenku a posypeme jí povrch koláče.
  6.  Pečeme ve vyhřáté troubě při 175ºC asi 30-40 minut.
Kovový podtácek s kostkami rybízového koláček s drobenkou.
Zdroj: heatherhomemade.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.