V koláčích je rybíz pro svou pikantní chuť vynikající a oblíbený.
Co budeme potřebovat
- 250 g polohrubé mouky
- hrnek nebo dva rybízu
- 160 g cukru krupice
- 1 balíček prášku do pečiva
- 3 vejce
- 120 g másla
- 220 ml mléka
Na drobenku
- 80 g cukru
- 80 g hrubé mouky
- 80 g másla
Postup
- Mouku, prášek do pečiva a cukr smícháme.
- Přidáme rozpuštěné máslo, vejce a mléko a dobře promícháme.
- Těsto nalijeme do vymazané a vysypané pečící formy.
- Povrch těsta poklademe rybízem.
- Z másla, hrubé mouky a cukru užmolíme drobenku a posypeme jí povrch koláče.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 175ºC asi 30-40 minut.